T

Toată lumea iubește timbrele, chiar și cele Coronavirus

Un „truc” pe care cei din domeniul promovării îl folosesc foarte des, uneori enervant de des, este să își lege comunicarea de ceva ce preocupă societatea în momentul respectiv. Se întâmplă la fel și în cazul comunicării de știință și este evident și în România: cele mai de succes inițiative de comunicare din partea universităților și instituțiilor de cercetare din această au avut legătură cu subiectul Coronavirus.

Dar uneori, știința poate aduce și ceva în plus pe lângă simpla legătură cu „subiectul zilei”: poate aduce o perspectivă complet nouă, proaspătă, neașteptată, poate oferi un moment de respiro de la știri dificile.

O astfel de perspectivă am încercat să abordez într-un articol de știință pe care l-am scris pentru Mindcraft Stories. Am discutat cu un cercetător care a început să inventarieze emisiunile poștale cu tematica coronavirus de pe mapamond.

Sunt spectaculoase și reflectă inclusiv diferențe de filosofie și abordare între țări.

Primul timbru pe tema COVID-19 pare să fi fost emis de Poșta Iraniană, la data de 17 martie, iar de atunci colecționarii de timbre din întreaga lume urmăresc un fenomen nou: timbrele coronavirus. Astfel de timbre au apărut repede în Iran, Vietnam, Elveția, Insula Man, Maroc și Emiratele Arabe Unite, iar din luna iunie li s-au adăugat mult mai multe.

citiți tot articolul în mindcraft stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *