Despre

Mă numesc Mădălina Cocea și mă veți vedea mai degrabă în blugi decât în costum, pentru că rolul meu este să fiu intermediarul nevăzut dintre știință și public. De 15 ani, îmi folosesc curiozitatea și tastatura pentru a pune în valoare cercetarea din România și pentru a deschide comunitatea științifică spre o audiență neglijată în cercetare: publicul larg. 
 
Scriu articole de popularizare a rezultatelor științifice românești, ghidez cercetătorii în relația cu mass-media și îi consiliez cum să se facă înțeleși de către jurnaliști, organizez evenimente de știință pentru public cum ar fi Noaptea cercetătorilor, gândesc și implementez strategiile de impact obligatorii în proiectele H2020.
 
În comunicarea științei mă ajută faptul că am o formare dublă, în comunicare (licență în domeniul jurnalismului) și știință (master la Facultatea de Fizică). 
 
În ciuda faptului că lucrez în domeniu de mult timp, mă bucur ca în prima zi de fiecare dată când citesc un articol științific sau descrierea unui proiect de cercetare și întrezăresc, ascuns în limbaj de specialitate, ceea ce știu că va fi un subiect care poate să intereseze pe toată lumea.