N

Newsletter Știință & Comunicare #15

Numărul 15 a fost cu mai multe linkuri, mai puțină vorbărie din partea mea: cursuri și resurse gratuite de comunicare pentru cercetători, despre impact în propunerile de Horizon Europe și nu numai, ultima zi de înscriere la FameLab, o mică revista presei, outreach cu dans și artă.

Ce resurse interesante găsiți în acest număr:

🔸 Pentru începători: un webinar gratuit despre cum se face popularizarea științei, cum se identifică audiența, cum se transformă conținutul academic astfel încât să devină accesibil și interesant. 

🔸 Un video despre cum se „scrie” știința pentru a ajunge la creier, cu tips and tricks de la Andy Extance, jurnalist la Chemistry World.

🔸 Regulile pentru prezentări de știință trebuie adaptate pentru online: mai scurt, cu echilibru de text pe slide-uri și nu neglijați interactivitatea.

🔸 Twitter pentru cercetare: un sociolog de la Universitatea Cambridge explică de ce oamenii de știință nu trebuie să se ferească de rețelele de socializare și cum să se „împrietenească” cu ele, chiar dacă nu se simt în largul lor.

🔸 Un infografic ce explică 11 elemente cheie pentru transformarea unei informații complexe în conținut mai ușor de înțeles și interesant. 

Puteți să citiți ultimul număr aici.
Puteți să vă abonați la newsletter aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *