E

Eveniment: Cum vorbim când vorbim despre știință

Marți, de la ora 18:00, vă invit să fiți alături de mine într-o discuție marca British Council despre comunicarea științei, alături de Cristian Presură, Madlen Șerban și Dragoș Tătaru. Va fi live pe Facebook.

Detalii:

Ultimul an ne-a arătat cât de important este ca mesajele profesioniștilor din știință să ajungă cât mai clar la publicul larg – pentru că descoperirile științifice și dezvoltările tehnologice ne privesc pe toți.În acest context, cât de importante sunt abilitățile de comunicare pentru succesul profesorilor, cercetătorilor și studenților din domenii STEM? Ce rol joacă ele în creșterea înțelegerii, interesului și susținerii pentru știință din partea publicului larg? Și cum le putem vorbi mai bine despre știință celor din jur, elevi sau adulți?

Pornind de la modelul competiției de comunicare a științei #FameLabRomania, marți, pe 16 martie, de la 18.00, British Council Romania și Uniunea Soroptimist International din România te invită la o discuție despre cum vorbim când vorbim despre știință, alături de Mădălina Cocea, Cristian Presură, Madlen Șerban și Dragoș Tătaru.

🗣️Mădălina Cocea își folosește de 16 ani curiozitatea și tastatura pentru a pune în valoare cercetarea și pentru a deschide comunitatea științifică spre o audiență neglijată în cercetare: publicul larg. Scrie articole de popularizare ale rezultatelor științifice românești, ghidează profesori și cercetători în relația cu mass-media și îi consiliază cum să se facă înțeleși de către jurnaliști, organizează evenimente de știință pentru public și are grijă de strategiile de impact obligatorii din proiecte europene, de la plan la aplicare. Împărtășește și altora meseria ei pe comunicarestiintifica.ro

.🗣️Cristian Presură este un fizician, inventator, autor și cercetător român. În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. A publicat mai multe zeci de lucrări şi brevete de invenţie, și are o activitate intensă de popularizare a ştiinţei în limba română, scriind articole pentru ziare, reviste și televiziune. Este autorul cărților Fizica povestită (Humanitas, 2014) și O călătorie prin univers (Humanitas, 2019). Poate fi urmărit săptămânal cu un nou video pe canalul de youtube „Fizica cu Cristian Presură”.

🗣️Madlen Șerban este cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București și fostă directoare a European Training Foundation, agenția Uniunii Europene cu sediul la Torino, specializată în politici privind dezvoltarea capitalului uman.

🗣️Dr. Ing. Dragoș Tătaru este Cercetător principal la Instutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului din Măgurele și unul dintre organizatorii Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele.În deschidere vor vorbi Nigel Bellingham, directorul British Council România, și Mihaela Felicia Savu, presedinta 2020-2022 a Uniunii Soroptimist Internațional din România.

***
Dacă lucrezi, predai sau studiezi în domenii STEM și poți să prezinți un subiect din știință simplu și captivant în trei minute, fără PowerPoint, luna asta te așteptăm în cea mai mare competiție globală de comunicare a științei – FameLab International.Poți beneficia de un masterclass de comunicare în știință cu experți din Marea Britanie și ai șansa de a reprezenta România pe scena globală, în finala FameLab International.Află mai multe despre concurs și înscrieri pe http://bit.ly/3qzDfTP

În fiecare lună, trimit un newsletter despre Știință & Comunicare, cu articole care vorbesc despre cum poate fi mai bine promovată cercetarea în România. Include ce scriu aici, pe blog, dar și articole recente din alte limbi pe care le recomand și le comentez.
Vă puteți abona aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *