F

Famelab – concursul științei în trei minute

Famelab este exercițiul perfect pentru testarea capacității de a vorbi în public despre știință. Este un concurs cu tradiție, organizat de British Council, în care o persoană peste 19 ani are trei minute să explice un concept științific la alegere. Se poate folosi de aproape orice – haine trăsnite, recuzite, joc de scenă sau pur și simplu bucuria proprie de a povesti. Atât la etapele regionale, cât și la etapa națională, povestitul este în limba română.

În Iași, va exista o preselecție pe 5 aprilie. Detalii aici.

Participanții au numeroase beneficii: cei care se califică la „națională” participă la un training intensiv de comunicare a științei cu un expert din străinătate. Mai mult, pentru finaliștii care se califică din Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” asigură coaching unu-la-unu (cu mine 🙂 ) pentru îmbunătățirea prezentării.

Chiar și cei care se prezintă la prima etapă, cea regională, au ocazia să treacă printr-o experiență mai puțin obișnuită de prezentare, să își iasă din zona de confort și să primească feedback punctual și constructiv.

Detalii despre cum se face înscrierea aici.

Aici este finala din 2018 din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *