C

Curs gratuit de comunicarea științei, la Cluj

Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Universcience – Paris organizează în cadrul sezonului România – Franța 2019 un curs de mediere științifică. Cursul are ca scop dezvoltarea abilităților practice de comunicare a științei către un public larg.

Cursul se va desfășura în perioada 14 – 15 mai 2019 în Cluj-Napoca și se adresează unui număr de 15 participanți. Condus de către Catherine OUALIAN, specialist francez în domeniul comunicării științifice, cursul se va derula în limba engleză.

Înscrierile se fac până la data de 8 mai prin completarea formularului. Participarea este gratuită iar cei 15 de participanți vor fi selectați pe baza documentației depuse.

Scopul cursului este să pregătească participanții pentru a concepe și facilita activități de familiarizare a publicului larg cu știința și teme specifice care sunt abordate din punct de vedere științific.

Cum se poate introduce știința publicului larg? De ce se alege o metodă sau alta pentru comunicarea științifică? Cum se poate atrage și menține atenția publicului pentru informațiile științifice? Atelierul de formare în mediere științifică își propune să răspundă acestor întrebări și să pregătească participanții pentru a concepe un program de mediere științifică pentru publicul larg.

Atelierul se va concentra pe dezvoltarea abilităților practice în:
· Moderarea evenimentelor și co-crearea cu diverși actori
· Dezvoltarea activităților de informare
· Construirea tehnicilor de prezentare și „punerea în scenă” a unei teme către diferite audiențe
· Utilizarea altor medii și canale de comunicare

Înscrieri și detalii suplimentare aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *